BILDGALLERI år 2018

Är bilderna små på din skärm?

Håll ned tangent CTRL och tryck på tangent + (plus) upprepade gånger till önskad storlek. Zooma ut med CTRL - (minus) eller återgå till grundinställningen med CTRL 0 (noll)

9/12 Höstens musikcaféer avslutades traditionsenligt med julmusik. Dessutom framträdde spontana smågrupper med några nummer. Vi hörde Björn spela den vackra Vals i Vällingsjö. Gerhard och Bosse spelade Jämtgubben och Owe Thörnqvists Diverse Julboogie i deras personliga tolkning. Anna-Lena och Ulla spelade Tomtarnas Vaktparad. Peter och Rose-Marie bjöd på ett finskt nummer, Tomtens Lyckoskatt. Publiken som först busade med oss och dansade ringlekar ställde senare snällt upp och gick med i Luciatåget och sjöng vackert för oss övriga. Tack till alla er som på olika sätt hjälper till att göra våra träffar så trevliga. Från oss alla, till er alla: En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

11/11 En av Sveriges absolut bästa swing- och jazzdragspelare Lill-Bength Erixon gästade oss idag. Med sina medmusikanter Bertil Fernqvist gitarr, Lars Karlsand bas och Nils-Erik Slörner trummor bjöd de på ett välspelat och varierat program. Lill-Bength debuterade på scen för över 80 år sedan och är still going strong. Vår gitarrist/arrangör Gunnar Wesström spelade Marknadsvalsen med Lill-Bength i en scen i TV-serien Tre Kärlekar från 1989 och idag spelade de den tillsammans igen. Stort jubel!

 

14/10 Idag firade vi att Skärholmens Dragspelsklubb fyller 45 år och vad kunde passa bättre än att ha vår hedersmedlem Nils Fläcke som gäst? Han bjöd som alltid på ett spännande och varierat program med fin musik och mycket humor. Bilder och läsning om klubbens första 45 år finns under fliken "SDK 45 år! Bilder från 1973-2018" Lokalen blev snabbt fullsatt och stämningen hög! Dagen till ära bjöd vi dessutom på entréavgiften.

 

16/9 Gästerna som inleder höstens musikcaféer är det svängiga Bredängsgänget som fick de flesta att ta sig en tur på dansgolvet. De består av Lisbet Bäse sång, Sven-Olof Malmberg saxofon och klarinett, Lennart Nilsson gitarr, Gerhard Johansson bas, Bosse Winnhem trummor samt Dag Sandell piano.

 

15/8 Trivselkväll 6 och sista gången för detta år. Varmt tack till er alla som kommer på dessa kvällar som vi i Skärholmens Dragspelsklubb arragerar tillsammans med Jakobsbergs Gård. I september börjar våra musikcaféer, se under Aktuellt och Evenemang.

 

8/8 Trivselkväll 5 och även denna gång över 30 grader varmt i lokalen. Tack ni som troget kommer och lyssnar, sjunger allsång, dansar, fixar fikat, framträder och på andra sätt hjälper till att få varandra att må bra. Nästa onsdag är årets sista Trivselkväll. Tag med era vänner och kom!

 

1/8 Trivselkväll 4 och över 30 grader varmt i lokalen. Tack alla ni som trotsade värmen och kom till oss ikväll. Med tanke på att det är valår hade Peter övat in Valfångarvalsen som han framförde fint. Lasse Olsson svängde till det med Sunny och There will never be another you. Kurt Thornberg jazzade loss i Tea for two samt Ja-da. Pia med durspelet drog igång med sin blandade repertoar. Anna-Lena fick huset att gunga i Sugartime. Olle sjöng och berättade på sitt sätt om Skutan svenska Marie och Ulla kompade honom bra. Vår jubilar Torsten ledde spelet i Sommar, sommar, sommar. Ja förutom den extrema hettan var det mesta sig likt med dans och allsång och spontana uppträdanden om vartannat. Välkomna tillbaka den 8 och 15 augusti. Vi börjar kl 18.30 och kör till 21.00 ca. Vid 19.30 tar vi som vanligt en kortare paus för att smaka kaffe och mackor samt ha dragning i lotteriet.

 

6/6 Trivselkväll 3 och final. Vi började nationaldagskvällen med Du gamla, du fria och avslutade traditionsenligt med Calle Schewens vals. Däremellan bjöds det på en massa fina och en hel del sällan spelade melodier. Allt ifrån Calle Jularbos Järnbruksvalsen (tack Peter, mycket välspelat och bra) till durspels-Pia (för dagen iförd Rättviks vackra folkdräkt) med sina norska låtar. Vi fick även sjunga och dansa till polskan Räven raskar över isen - tack till alla som ställer upp och bjussar på er själva. Tack även till flickorna i köket: Gun, Kerstin, Nina och Iréne som fixar gott kaffe och smarriga mackor. Vi tackar också Jakobsbergs Gård för de vackra lokalerna. Nu tar vi sommarlov och hälsar samtliga välkomna tillbaka på Trivselkväll den 1/8. Glad sommar! säger vi från Skärholmens Dragspelsklubb.

 

30/5 Trivselkväll 2. Tack alla som var där och trivdes. Särskilt tack till Peter och Olle. Vi ses på finalen den 6/6!

 

23/5 Trivselkväll 1. Nu är vi igång med våra Trivselkvällar. Vi hälsar alla välkomna att lyssna eller spela och sjunga. Det var inte fullsatt i publiken denna kväll, med det var nästan fullt på estraden. Uppträdde gjorde Pia, Börje, Olle, Lisbet, Kurt, Peter, Margareta och Hasse samt gruppen Swingtime - bandet med skönt klingande vibrafon.

 

13/5 Vilken final på vårens musikcaféer! Visgruppen Gott & Blandat gjorde ett toppenframträdande med massor med vackra melodier. Jätteproffsigt och med snyggt ljud. Tack till Kenneth Karlsson bas percussion, Tomas Björklund gitarr sång, Gullmar Bergman klav, dragspel och sång. Nu vilar vi någon vecka innan vårens tre trivselkällar drar igång, kolla datum under fliken Aktuellt och Evenemang. Tack kära publik, vi ses snart igen!

 

15/4 Håkans Häftiga Harmonikahyllande Hambospelande Hejdukar, ja så presenterade sig gruppen H5 som idag gästade oss. De består av Håkan Löfgren dragspel, Allan Ekstrand dragspel (ett vackert Ranco Antonio från 1931), Ove Kallstenius gitarr samt Bengt Bölja kontrabas. De framförde ett välspelat program med temat Carl och Ebbe Jularbo. Mycket uppskattat!

 

4/3 Dansvänligt! Populära Arne Ericson's Hot 4 som idag blev Hot 5. De består av Arne Ericson kornett sång, Erik Persson altsax sång, Roland Larsson bas, Gerhard Johansson banjo sång, idag förstärkta med Bosse Winnhem från dragspelsklubben på trummor.

 

4/2 Vi inleder år 2018 med svängiga Ruperts orkester som består av Göran Subenko sång, Per Wretman dragspel, Ulf Callius trumpet/flöjt, Jonny Richardsson fiol, Ove Kallstenius gitarr samt Jack Sjöström bas på synt. Tack för väldigt dansant och trevligt program med lugna fina tempon.

 

Åter till startsidan