BILDGALLERI år 2019

Är bilderna små på din skärm?

Håll ned tangent CTRL och tryck på tangent + (plus) upprepade gånger till önskad storlek. Zooma ut med CTRL - (minus) eller återgå till grundinställningen med CTRL 0 (noll)

Din bild på hemsidan? Några av de foton som tas under våra aktiviteter kan komma att läggas ut på vår hemsida. Om du absolut inte vill vara med på bild ber vi dig säga till någon i styrelsen. Tack för hjälpen! Bo Winnhem, webbredaktör

20/12 delar av SDK på spelning Kulturlunch på Seniorcenter i Ektorp. Från oss alla, till er alla: En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi ses på musikcafé den 2 februari 2020.

 

8/12 Julmusikcafé och avslutning för detta år. Tack till alla er som på olika sätt hjälper till att göra våra träffar så trevliga.

 

10/11 Våra gäster idag: n' Hedlunds kapell. I kapellet ingår Conny Hedlund dragspel, Roland Salomonson dragspel, Kerstin Sundin dragspel, Lennart Bjertsjö gitarr samt Roland Eriksson bas. Kultis och finsk musik på mycket hög nivå. Snyggt förpackat och välspelat. Välkomna tillbaka!

 

13/10 Hasse och Bernt, det vill säga Hasse Svedberg och Bernt Gahn gästade oss idag. Jag citerar en herre som oftast vet vad han talar om: Hasses violin är som sammet för öronen, han är verkligen en riktig spelman! Och Bernt på dragspel är både en mycket följsam ackompanjatör och en skicklig solist. Tack för njutbar underhållning.

 

15/9 Våra gäster Per Romin trio bjöd på ett varierat och välspelat program med bland annat jazz, swing, polska, hambo, vals, Erik Frank och även en egen komponerad jazz-hambo. Trion består av Per Romin dragspel, Gerhard Johansson gitarr och Staffan Sjödin kontrabas. Tack för en fin inledning på höstens musikcaféer.

 

21/8 Trivselkväll 6 och den sista för i år. Vi var ca 50 personer ikväll. Stort grattis till Silvia som fyller år i dagarna! Tack till alla som på olika sätt hjälper till att få fin stämning i lokalen. Nu skall vi i dragspelsklubben repetera 3 tisdagar innan vi har höstens första musikcafé med allsång och dans den 15/9 kl 14.00 här på Jakobsbergs Gård. Gäster då är Per Romin trio. Välkomna!

 

14/8 Trivselkväll 5 och näst sista efter sommaren. Vi var ca 50 personer ikväll. Peter styrde och ställde hela tillställningen som bara han kan göra. Tack alla som kommer till oss och särskilt tack till er som stöttar klubben med att köpa lotter och kaffe. Missa inte trivselkvällsfinalen den 21/8! Välkomna!

 

7/8 Trivselkväll 4 och första efter sommaren. Vi var ca 50 personer. Välbesökt och trevligt ikväll samt en del nya ansikten bland publiken. Välkomna tillbaka! Vi ses den 14/8!

 

5/6 Trivselkväll 3 och sista före sommaren. Vi var ca 40 personer ikväll. Stort tack till vår publik och till alla som bidrar till trivseln på våra Trivselkvällar. Vi ses den 7/8! Trevlig sommar!

 

29/5 Trivselkväll 2. Vi var ca 35 personer ikväll. Anna-Lena spelade på sitt nyinköpta dragspel, Lisbet och Sven-Olof bjussade på Idas Äldrevisa. Pia med durspelet spelade en tango, Magde-Börje kom igång med sitt tio-knappars durspel. Olle och Nina (tror jag det var) klädde ut sig och sjöng. Kurt drog en vals. Nästa vecka kanske just DU vill framföra något innan vi tar sommarlov? Välkommen!

 

22/5 Trivselkväll 1. Vi var ca 30 personer som trivdes tillsammans. Olle och Ulla ledde allsångerna och framförde själva Rosornas Stad. Greger Hultman blåste Petite Fleur. Förutom att våran Peter styrde oss med järnhand spelade han två nummer själv. Kurt Tornberg jazzade loss i (Our) Love is here to stay. Gitarristerna Lasse Olsson och Gunnar Wesström bjussade på Tea for two. Nu är vi igång - nya låtar nästa vecka!

 

12/5 SwingTime! Kapellmästare Arne Farell vibrafon/sång, Dag Sandell piano, Inge Tyllman dragspel, Gerhard Johansson bas/sång, Bosse Winnhem trummor samt idag förstärkta med den mångsidige Gunnar Wesström på gitarr spelade dansvänlig swingmusik. Nu vilar vi någon vecka innan vårens tre trivselkällar drar igång, kolla datum under fliken Aktuellt och Evenemang.

 

7/4 Vilket sväng! Våra gäster Dahls Kapell består av tre mycket skickliga herrar vid namn Kurt Dahl sång och gitarr, Kjell "Dags för dragspel" Nilsson dragspel, samt Kjell Rönnlund bas. Snyggt spelat, trevligt mellansnack och snyggt sound. Mycket bra framträdande!

 

3/3 Gäster idag var en grupp ur Roslagens Dragspelsklubb. På dragspel hörde vi Hasse Mattson, Dagny Pada, Kurt Tillman, Uno Svensson och Hasse Blomström. På gitarr och sång Sven-Ove Löfgren. Idag förstärkta med Gerhard Johansson på kontrabas. De framförde ett trevligt och varierat dans- och underhållningsprogram. Välkomna tillbaka!

 

3/2 Musikanten-Artisten-Programledaren-Spelmannen, ja så presenterar han sig själv på sin hemsida. De som trotsade snökaos och halka fick uppleva ett framträdande av Bengan Janson som var på topphumör och bjöd på minnen av möten med Allan Edvall och Stefan Demert. Vidare drog Bengan några limerickar som publiken skrattade gott åt. Dessutom spelade han ett antal blandade melodier mycket skickligt. Ingen annan av våra gäster har vågat sig på att låta publiken önska låtar, och han spelade dem på sitt svängiga sätt!

 

Åter till startsidan